ETUSIVUINFOOHJELMASTIPENDITYHTEYSTIEDOTGALLERIALEKSAN KEVÄTSOITOT RY
 

Levin Kevätsoitot järjestetään 24. - 26.4.2015 12:tta kertaa. Se jatkaa seitsemänä vuonna järjestettyä mestaripelimanni Leo Siirtolan mukaan nimettyä Leksan Kevätsoitot -tapahtumaa. Kevätsoitot kokoaa yhteen pelimanneja ja kuoroja ympäri Suomea jammailemaan ja esiintymään Kittilän ja Levin maisemiin. Kevätsoitot vaalii niin kittiläläistä musiikki- ja pelimanniperinnettä, kuin muun maan sekä maailman kansan- sekä populaarimusiikkia.

Soitot kannustavat stipendin muodossa vuosittain yhtä nuorta kittiläläistä muusikonalkua. Stipendin saajia on jo yksitoista ja tänäkin vuonna nuoria kutsutaan mukaan Gold Diggerin päiväjamien merkeissä ja toivotaan, että nuoret tuovat ystäviään nykyisistä asuinpaikoistaan mukaan soittelemaan ja tätä kautta tapahtuma leviää myös nuorten pariin. Toivomme myös, että paikalliset ja jo paikkakunnalta poismuuttaneet nuoret löytävät tapahtuman.

Viimeisin kansainvälinen vieras soitoissa on ollut Venäjältä kansanmusiikki- ja tanssiryhmä Pomorje 2013. Tänä vuonna toivomme kuulevamme vanhinta Lapin perinnemusiikkia eli joikua.

Perjantaina Kittilä soi:

Perjantaina tapahtumapaikkana on Kittilän kirkonkylä. Päivä alkaa tervehdyskäynneillä Kittilän vanhainkodilla ja sairaalassa. Illemmalla jatketaan musiikki-ilottelua Hotelli Kittilässä perinteisillä ohjelmallisilla iltamilla, jotka päättyvät tansseihin.

Tunturissa - juurilta huipulle:

Lauantaina tapahtumapaikkana on Levi. Tällöin on mahdollisuus esiintyä niin maallisella kuin hengellisellä ohjelmistolla; esiintymispaikkoina ovat Marian kappeli ja Levi Summit sekä Ravintola Gold Digger. Viime vuonna suuren suosion saanut ohjattu FolkJam- tanssi konserttien keskellä saa jalansijaa myös tänä vuonna. Summitissa konsertteja on niin auditoriossa kuin yläkerran saleissa. Päivälipulla 20 €, pääsee kuuntelemaan sanoja ja säveliä koko päiväksi. Perhelipun hinta (esim. 2 aikuista ja lapsi) on 35 €. Nuorten lippu alle 20v 10 € ja lastenlippu alle 10v 5 €. Yksittäiset konsertit 10 €.

Summit auditorion konsertit:

Pääesintyjänä on Saila-trio klo 16, solisti Saila Seurujärvi on maailmaa kiertävä paikallinen artisti. Lauluntekokilpailu jatkuu myös tänä vuonna, finaalikonsertti alkaa klo 13. Juhlakonsertti alkaa klo 18.00. Konsertissa ojennetaan 12. Leo Siirtolan muistorahaston - stipendi.

Summit yläkerran soittosalit:

Soittosaleissa on mahdollisuus kuulla niitä esiintyjiä, joita hakemusten perusteella valitaan. Puitteet ovat upeat, laajakuvaa tunturin yllä soittojen mahdollisimman akustisesti soidessa.

Gold Digger, Hotelli Levi Panoramassa ihan ylinnä:

7.krs tunturin huipulla, siellä lämminhenkinen baari - mitkä puitteet jammailla. Mitä nuoret päivällä sitä vanhemmat perässä illalla... Toiveena on, että esiintyjät esittäisivät yhden kittiläläistä alkuperää olevan sävellyksen osana muuta ohjelmistoaan.

Kittilän kirkko:

Sunnuntaina palataan Kittilään pääkirkkoon, jossa pelimanneilla on mahdollisuus avustaa jumalanpalveluksessa.


Tulostusystävällinen versio |